ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
 

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Intro
Intro
 
Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, είναι η πρωτεύουσα του νησιού αλλά και της περιφέρειας των Ιονίων νήσων. Σύγχρονη, παράλληλα κομψή και μοναδικά αριστοκρατική, η Κέρκυρα είναι μια πόλη που προσφέρει απλόχερα την ιστορική της κληρονομιά στον επισκέπτη που την αποζητά ενώ δεν απομακρύνει (ή αποθαρρύνει) αυτόν που θέλει να βιώσει την σύγχρονη, Ευρωπαϊκή της πλευρά.
Χωρισμένη σε δύο τμήματα, στην παλιά και τη νέα πόλη η Κέρκυρα προσφέρει επιλογές για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Παρόλο που η νέα πόλη είναι δομημένη σε αστικό και σύγχρονο στυλ με μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα και σύγχρονα καταστήματα, η Παλιά πόλη, η οποία είναι μέρος της Προστατευόμενης Κληρονομιάς της UNESCO, και είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη της Ελλάδας.
Η Ενετική κυριαρχία είναι εμφανής σε κάθε σημείο της Παλιάς πόλης ενώ δε λείπουν στοιχεία και από τους πολυάριθμους άλλους πολιτισμούς που πέρασαν ανά τους αιώνες από το νησί.
Τα περίφημα καντούνια της Παλιάς πόλης είναι ένα σημείο που δεν πρέπει να λείψει από καμία περιήγηση και οδηγούν σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης όπως η μεγάλη πλατεία της Σπιανάδας, το Λιστόν με τις χαρακτηριστικές του αψίδες, εμπνευσμένες από το Rivoli του Παρισιού, τα δύο φρούρια του νησιού και το μουσείο Βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Ιδιαίτερης τουριστικής και ιστορικής σημασίας είναι και περιοχές κοντά στο κέντρο όπως το Ποντικονήσι με το γραφικό του ξωκλήσι και το Αχίλλειο, τη γνωστή βασιλική έπαυλη που αποτελεί ίσως το πιο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα του νησιού.
 
Intro
Μεσογγή 49080, Κέρκυρα
Τ. +30 2661080300
Email: info@olivarsuites.gr
Βιωσιμότητα
VHG
Giata
Share your memories
© 2022 The Olivar Suites. All rights reserved. | Privacy Policy