ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
 

Η ΦΥΣΗ

Η Κέρκυρα διαθέτει ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον που αποτελείται από τρία τμήματα∙ την ακτογραμμή, το πεδινό και το ορεινό της τμήμα. Εξαιτίας της σημαντικής βροχόπτωσης κατά τους χειμερινούς μήνες και του σχετικά ήπιου Καλοκαιριού, το νησί διαθέτει πλούσια βλάστηση στην οποία κυριαρχούν τα ελαιόδεντρα. Οι ελαιώνες της Κέρκυρας αποτελούνται από 3-6 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, κάποια από τα οποία ζουν πάνω από 400 έτη!
Intro
 
Αρκετά σημεία του νησιού είναι προστατευόμενες περιοχές, όπως για παράδειγμα η λίμνη Κορισσίων με το περίφημο κεδροδάσος. Το υψηλότερο βουνό του νησιού είναι ο Παντοκράτορας, που βρίσκεται στο βόρεια και είναι επισκέψιμο μέσω μιας γραφικής διαδρομής που προσφέρει εξαιρετική θέα και διατρέχει μικρά Ενετικά χωριά φαινομενικά ανεπηρέαστα από τον χρόνο και τον εκτεταμένο τουρισμό.
Το μικροκλίμα της Κέρκυρας ευνοεί την ανάπτυξη άγριων λουλουδιών που ανθίζουν κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων εποχών του έτους. Μεταξύ αυτών των λουλουδιών υπάρχουν 36 είδη ορχιδέας που δύσκολα συναντά κανείς μαζεμένα στο ίδιο μέρος! Τον Απρίλιο και τον Μάϊο πολλές περιοχές καλύπτονται από ένα πέπλο λουλουδιών, ιδιαίτερα την Άνοιξη, η ομορφιά της Κερκυραϊκής υπαίθρου είναι μοναδική.
Μεσογγή 49080, Κέρκυρα
Τ. +30 2661080300
Email: info@olivarsuites.gr
Βιωσιμότητα
VHG
Giata
Share your memories
© 2022 The Olivar Suites. All rights reserved. | Privacy Policy